Recept - Zöld spárgás pulykamell parázsburgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell (4 db 15 dkg-os szelet), 8 szelet bacon szalonna, 16 szál zöld spárga, kávéskanálnyi szárnyas fűszer, 60 dkg apró burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, 2 ek. olaj
A bazsalikomszószhoz:
1 csapott ek. liszt, 1 ek. vaj, 2 dl tejszín, só, 1-2 szál bazsalikom
Elkészítése:
A kiklopfolt hússzeletekre ráterítjük a baconszeleteket, rátesszük a megtisztított spárgát, megszórjuk a fűszersóval, majd felgöngyöljük, alufóliába tekerjük és sütőben, kevés vízzel 35-40 percig pároljuk. A burgonyát héjastul sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, megtisztítjuk és egy evőkanálnyi olajon teflonserpenyőben átpirítjuk, végül rászórjuk a petrezselyemzöldet. A bazsalikomszószhoz a vajon megfuttatjuk a felaprított leveleket, tejszínt öntünk rá, kiforraljuk és sóval ízesítjük.
Vissza a listához
60 dkg pulykamell (4 db 15 dkg-os szelet), 8 szelet bacon szalonna, 16 szál zöld spárga, kávéskanálnyi szárnyas fűszer, 60 dkg apró burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, 2 ek. olaj
A bazsalikomszószhoz:
1 csapott ek. liszt, 1 ek. vaj, 2 dl tejszín, só, 1-2 szál bazsalikom
Elkészítése:
A kiklopfolt hússzeletekre ráterítjük a baconszeleteket, rátesszük a megtisztított spárgát, megszórjuk a fűszersóval, majd felgöngyöljük, alufóliába tekerjük és sütőben, kevés vízzel 35-40 percig pároljuk. A burgonyát héjastul sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, megtisztítjuk és egy evőkanálnyi olajon teflonserpenyőben átpirítjuk, végül rászórjuk a petrezselyemzöldet. A bazsalikomszószhoz a vajon megfuttatjuk a felaprított leveleket, tejszínt öntünk rá, kiforraljuk és sóval ízesítjük.