Barromfi termék, hús kis és nagykereskedés Budapesten, csirke, tyúk, kacsa, liba, pulyka termékek, akció, baromfi, olcsó, receptek, csirkemell, pulykanyak, libamáj, mell filé, kacsacomb, főzés, akció, receptek, libamell, pulykamell, csirkecomb, pulykacomb

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Sült csirke (baromfi) aszalt szilvával
Hozzávalók:
1 baromfi (csirke, tyúk vagy kacsa), 100 g vaj, 40-50 aszalt szilva, 1 apróra vágott hagyma, 1-2 evőkanál kristálycukor (karamellnek megpörkölve) és kevés só.

Elkészítése:
Először tisztítsuk meg alaposan a húsdarabokat, majd enyhén sózzuk be azokat. Ezután a megsózott húsdarabokat a vaj felében megpirítjuk, majd tálra kiszedjük. A megmaradt vajban megpároljuk a hagymát, és amikor az jól megpuhult, szitán áttörjük azzal a mártással együtt, amiben a húst pirítottuk és pároltuk.
Ezek után a húsdarabokat tűzálló tálba helyezzük, hozzáadjuk a jól megmosott és a megmaradt vajban megpirított szilvát, ízlés szerint sózzuk, ráöntjük a mártást és annyi húslével töltjük fel, hogy az egészet ellepje. Sütőbe téve mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a levét elfövi. Tálalás előtt hozzáadjuk a 2-3 kanál vízzel felengedett égetett cukrot is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vissza a listához