Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés, csirke-, pulyka-, liba-, kacsatermékek Budapesten házhoz szállítással, akció, mell, szárny, máj, farhát, nyak, pizza sonka, baromfitermékek

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Hideg libamájszeletkék fahéjas-mézes szőlőmártással
Hozzávalók 4 személyre:
500 g libamáj, 500-800 g libazsír, só, 2 vöröshagyma, 50 g fokhagyma, 150 g angolzeller, 1 fejes vagy jégsaláta, 250 g alma, 100 g dióbél, 1/2 kaliforniai paprika, 1 citrom, 5 ek. olívaolaj, 200 g fehér szőlő, 120 g méz, őrölt fahéj, 1 dl balzsamecet

Elkészítése:

A libamájakat a megtisztított hagymákkal, besózva, a libazsírban készre sütjük, majd hűtjük. A fejes salátából, almaszeletekből, dióból és paprikából, a feldarabolt angolzellerből citromos-olívás ízesítéssel salátát készítünk. A mézet elkeverjük a balzsamecettel, fahéjjal ízesítjük, majd beletesszük a felezett, magozott szőlőszemeket. A szeletelt libamájat a salátahalom tetejére helyezzük és a mézes szőlőmártással körbeöntjük.
Vissza a listához