A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította az „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” elnevezésű kampányát.

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com

A minőségi élelmiszerfogyasztásért indított kampányt a Nébih

Dátum: 2013-08-05

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította az „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” elnevezésű  kampányát - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca közleménye szerint a hivatal fel akarja hívni a lakosság figyelmét arra, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70 százaléka megelőzhető, valamint azokra a módszerekre, amelyekkel ez biztosítható. A VM számos intézkedéssel segíti és biztosítja, hogy a családok asztalára biztonságos és kiváló minőségű ételek kerüljenek - idézi a közlemény Kardeván Endrét, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkárt.
Hangsúlyozza: a piacokon megvásárolható jó minőségű élelmiszereket a háztartásokban is megfelelő konyhatechnikai módszerrel kell elkészíteni, így elkerülhetőek az élelmiszer eredetű megbetegedések. Ezért a Nébih széles körű tájékoztatást nyújt a tudatos vásárlástól a megfelelő konyhatechnológiai módszereken át a biztonságos ételkészítés elsajátításához.

Ezt segíti egyebek mellett a kampány weboldala, a www.eteltcsakokosan.hu és a nagyobb élelmiszerláncoknál hozzáférhető Konyhasziget című kiadvány is. A kampány háziasszonya Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Az Országgyűlés a múlt év elején törvényben döntött arról, hogy el kell készíteni az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát. A stratégia elkészítése során egyértelművé vált, hogy nem elég csupán az élelmiszerláncban ügyelni az egyes láncszemek biztonságára, hanem fokozottan kell figyelni a háztartásokban is. Ezért indította útjára a hatóság az Ételt csak okosan! kampányt - tartalmazza a közlemény.

(Forrás: Baromfi Termék Tanács, www.mbtt.hu)

<< Vissza