Csirkehús, csirkemell filé, baromfi, baromfihús, mellfilé, csirkecomb, pulykamell, baromfi Budapest, kacsa, liba, pulyka, libamáj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Baconszeletekbe tekert csirkemáj
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom étel.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, ahány csirkemáj (darab), annyi szelet bacon, ételízesítő, majoranna, bors, hústű, vagy fogpiszkáló

Elkészítése:
A szalonnát kiterítjük, befűszerezzük, majd belegöngyöljük a megmosott, letisztított májat, és összefogjuk hústűvel, vagy fogpiszkálóval. Sütőben kevés olajjal, először letekarva, majd a végén letakarás nélkül, öszesen 15-20 percig sütjük vagy bővebb olajon serpenyőben kb. ugyanennyi ideig. Mielőtt teljesen megsülni a csirkemáj, aszalt szilvával és kajszival megszórhatjuk, és vele együtt is készre süthetjük.

Megjegyzés:
Sütőben jobb sütni, mert akkor kevésbé csapkod az olaj! Előételként is fogyasztható! Főételként bármilyen köret megfelel hozzá: sima, vagy fűszeres krumplipüré, és/vagy paprikás hagymakarikák, esetleg karalábélevél-mártás, de akár egy saláta is elég...
Vissza a listához